49949850_1432008456929562_2562848882929172480_n

Жив шоколад с коприва и мед THE ALCHEMIST 84гр. Christov Raw Chocolate

6.90лв.

Мекият аромат на коприва се вписва перфектно сред букета от вкусове и аромати на суровите зърна какао сорт Криоло и билковия пчелен мед от Лудогорието.

Изобилие от витамини, хлорофил, магнезий и желязо

Добре познатата ни коприва (Urtica dioica) се използва като богат хранителен източник на антиоксиданти, витамини и минерали, а също и като лечебна билка, която се приема като лекарство за редица заболявания като анемия, подагра, екземи и артрит.

Множество проучвания анализират листа, семена, корени и стъбла на коприва и откриват голямо съдържание на антиоксиданти и фенолни съединения, в тях има много фитонутриенти, включително глицерин и рутин флавоноиди, в допълнение към съдържанието на хлорофил, лецитин, бета-каротин и лутеин.

Копривата е мощна билка, хранителен източник и естествен мултивитаминен източник, директно от растението.

Шоколад направен от сурови какаови зърна, чийто вкус е наситен, силно уханен, богат на антиоксиданти и е естествено ферментирала храна. Суровият шоколад е истинска шоколадова магия за тялото и сетивата.

Christov Raw Chocolate е ръчно направен с органичен български билков мед, без добавена захар и с български супер храни, които подсилват вкуса и удоволствието от шоколада.

През целия производствен процес температурата на топлинната обработка е контролирана до 45°C, така всички витамини, антиоксиданти и ферменти в продуктите са запазени и могат да бъдат усвоени от организма на човек.

Суровите какао зърна са най-богатият източник на антиоксиданти в природата. Антиоксидантите неутрализират действието на свободните радикали и по този начин забавят стареенето на организма в следствие на  оксидативния стрес.

Жив шоколад с коприва, съставки: 60% какао зърна сорт Криоло,  билков мед, лешников тахан,  какао масло, коприва (Urtica dioica) 2,5%.
* сурови Био съставки

Сподели с приятели

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Жив шоколад с коприва и мед THE ALCHEMIST 84гр. Christov Raw Chocolate“