51300718_2206431672930414_4160629283145908224_n

Телешки бульон от пасищни телета стерилизиран 1кг.

9.70лв.

Телешки стерилизиран бульон  1кг.

Състав: кокали и месо от пасищно теле

„Добрият бульон ще възкреси и мъртвите“ се казва в една южно-американска поговорка. А легендарният френски готвач Август Ескофиер добавя: „Наистина, бульонът е всичко в готвенето. Без него нищо не може да се направи.“

Костният бульон е богат на почти всички минерали, плюс желатин, колаген, пролин и глицин, амино киселини, които са жизнено-важни за няколко аспекта от здравето ни.

“Карл Войт, изследовател от 1800 г открива, че желатинът подобрява храносмилането, заради способността си да нормализира случаите на недостиг и излишък на солна киселина в стомаха (става въпрос за betaine hydrochoric acid).

Желатинът е известен и в традиционните култури като храна, която успокоява цялата храносмилателна система. “Желатинът образува фин слой върху лигавицата на стомашно-чревния тракт, като по този начин го предпазва от всички възможни. стресори на храносмилателния процес,“ пише Ерих Кон от Медицинската Поликлиниката на университета в Бон през 1905 г. Кон препоръчва желатин за хора с „чревен катар“ – възпаление на лигавицата, познато днес като синдром на раздразнените черва.”

Тоест в стомашно-чревния тракт костният бульон е изключително благоприятен за състояния като пропускливост на червата, хранителни непоносимости, чревен дисбаланс, рефлукс, гастрит, язва и различни колити.

Костен бульон и бебета, деца, бременни

“Децата и бременните жени също се нуждаят от добри количества глицин в диетата. Проучванията показват, че дефицитът на глицин може да ограничи растежа при деца, и заявяват, че „изискванията на развиващия се плод за глицин са много високи, както в абсолютно изражение, така и в сравнение с други амино киселини, 2-10 пъти повече.” Чрез оптимизиране на приема на тази аминокиселина, резултатът от преждевременно родени бебета може да бъде подобрен.

В допълнение, глицинът е важен при деца, възстановяващи се от недохранване. Освен това, глицинът е важен показател за нормална бременност.

Друго проучване за храненето на бебета показа, че общият брой на свободните аминокиселини в плазмата се увеличава след хранене и съотношението на глицин към валин пада. Видът на храненето определя колко бързо това ще се случи и колко скоро преди да бъдат възстановени нормалните нива.

Взети заедно тези проучвания категорично подкрепят идеята, че ако глицинът е в недостиг по време на първите месеци от живота, растежът на бебето може да бъде ограничен. Но дори и след като децата порастват, необходимостта от глицин не намалява. Както е отбелязано по-горе, тази малка амино киселина служи за много метаболитни функции и не се синтезира автоматично в достатъчни количества от организма.”

Костен бульон и красива кожа

“Съединителната тъкан е трудна и се възстановява най-бавно, но според някои специалисти, костният бульон възстановява ставите, елиминира артрита и подобрява сериозно състоянието на кожата, също така изглажда бръчките и т.н.”

P.S. Моля, имай предвид, че нито един продукт не е панацея сам по себе си, включително костният бульон. Но пък е перфектно допълнение към възстановяващи и лечебни програми за голям процент заболявания и симптоми.

Сподели с приятели

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Телешки бульон от пасищни телета стерилизиран 1кг.“