26772261_10203909249288666_1302139329_o

Сини семена от мак органични 100гр.

2.60лв.

Органични СИНИ СЕМЕНА ОТ МАК

 

Най-често маково семе се използва в сладкарската промишленост и хлебопроизводството, като вид добавка за подобряване на вкуса. Сънотворният мак е този, който се отглежда като култура и се използва за лечение на различни заболявания. В нашата страна той е известен с името ,,афион” и не е много популярен, но това трябва да се промени, защото е изключително полезен за човешкия организъм заради съставките, които притежава. В семената на сънотворния мак се съдържат повече от 50% етерични масла, които се добиват и се използват от медицината за създаване на различни опиуми и лекарства. В млечната чашка на красивото цвете се съдържа млечен сок, на който едни от

арабски търговци. В диво състояние това цвете може да се срещне и в страните Италия, Франция и Източна Европа.
Маковото семе има доказани антиоксидантни свойства, които действат благоприятно на човешкия организъм. Етеричните масла и мастните киселини, които се съдържат в растението оказват влияние на неговия аромат.

В сънотворният мак се съдържа олиенова киселина, която успешно се прилага за намаляване на лошия холестерол и повишаване на добрия. Той предпазва организма от сърдечно-съдови заболявания, защото е богат източник на мононенаситени киселини, които освен това спомагат и на тялото да поддържа благоприятни нива на кръвни липиди.

Сподели с приятели

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Сини семена от мак органични 100гр.“