Оцет от шипки Лидия

Оцет от шипки Лидия органичен 250мл.

4.65лв.

100% натурален, нефилтриран, непастьоризиран оцет от шипки, в който са запазени всички полезни качества на плода

Състав: БИО шипки, БИО захар, вода
Разфасовка: 250 мл.
Произход: България

 

Сподели с приятели

Описание на продукта:

Оцет от шипки Лидия органичен 250мл

Оцет от шипки Лидия е натурален, нефилтриран, непастьоризиран, в който са запазени всички полезни качества на плода.  Изработен е от Био шипка – плод чрез оцетно-кисела ферментация. Не съдържа консерванти, оцветители и добавки.

Появата на утайка е естествен процес на самоизбистряне. Да се раклати преди употреба!

Шипката без съмнение е една от най-разпространените и широко използвани билки у нас, с изключително лечебно действие, доказано през годините. А високото съдържание на витамини, полезни киселини и приятен вкус я превръщат в ценна хранителна добавка, която неслучайно носи името „царица на билките“.С богатото си съдържание на витамин С шипките подобряват окислително-редукционните процеси в клетките и пропускливостта на капилярите, а освен това имат и диуретично действие. Експериментът показва, че в 100 г плод от шипка се съдържат около 2 г витамин С, т. е. те са 30-40 пъти по-богати на този витамин от червените домати и лимоните, и около 300 пъти в сравнение с ябълките. Което от своя страна означава, че шипките са един от основните „конкуренти“ на цитрусовите плодове.

В плодовете на шипката може да бъде открит уникален природен комплекс от естествен витамин А (около 5-7 мг%) и незаменими мастни киселини (Омега-3 и Омега-6), в комбинация с мощни антиоксиданти-флавоноиди и витамин Е, които правят кожата здрава, еластична и младолика, като значително елиминират симптомите на нейното остаряване (бръчки, петна, стрии).

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Оцет от шипки Лидия органичен 250мл.“