Общи условия и GDRP

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Настоящите общи условия регламентират и регулират отношенията между онлайн магазин “Домашница” и клиентите и потребители на услугите, предлагани от него.

“Домашница”, намираща се на адрес: www.domashnica.com е онлайн магазин е собственост на фирма “Био Домашница” ЕООД.
Достъпен е за всички потребители, а тези, които искат да пазаруват от него, трябва задължително да са запознати и съгласни с настоящите Общи Условия.

РЕГИСТРАЦИЯ В САЙТА

За да направите поръчка от domashnica.com е необходимо, но не задължително да се регистрирате в сайта. Въведете име, парола, актуален адрес за доставка и телефон за контакт. Редактиране на предоставените данни може да се направи по всяко време чрез опция “Адреси” в меню “Моят Профил”. Ако вече сте регистрирани, моля влезте с име и парола в меню “Моят Профил”. В случай, на пазаруване без регистрация е необходимо при всяка поръчка да се предоставят лични данни за контакт и адрес за досатвка

Данните ще бъдат използвани единствено за осъществяване и подобряване на обслужването – приемане и изпълнение на поръчки; изпращане на информационен бюлетин за актуални продукти и промоции; връзка в случай на проблеми, свързани с поръчката; подобряване на обслужването.

ПОРЪЧКА И ДОСТАВКА

Поръчка може да се извърши от различни секции в уебсайта, където има публикувани оферти и описания. Офертите съдържат кратко и детайлно описание на продукта, името на производителя, снимка, описание и цена. Указаната цена е за 1 брой в лева с начислено ДДС. В цената на продукта не се включва цена за доставка.

Потребителят се ангажира да изрази съгласието си за направената поръчка и да потвърди  детайлите по нея, след като оператор на Домашница се свърже с него по телефон или E-mail в работното време на фирмата.

Потребителят се ангажира, че комуникацията по електронен път удовлетворява неговите изисквания спрямо закона и той я приема равнозначна на информацията, предавана на хартиен носител или устно по телефона.
Чрез натискане на бутона “Купувам”, потребителят извършва действие, което представлява волеизявление, обвързващо го със силата на договор – него ( потребителят ) и  Домашница, съответно на описаните в настоящия документ условия и правилата на Закона за защита на потребителите и правилата за търговия (ЗЗППТ).

След всяка следваща поръчка, потребителите ще получават потвърждение на посочения електронен адрес. Потребителите могат да следят статуса на поръчката си по всяко време от личния си профил.

Минимална сума за поръчка от онлайн магазин “Домашница” е 20лв.

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

Всички цени на сайта www.domashnica.com са в  бълграски лева с включен ДДС.
Цената за доставка  се калкулира допълнително.

 • за гр. София цената за доставка е между 5 и 8 лв., в зависимост от квартала – Цена за доставка в гр. София
 • За страната цената за доставка се изчислява според Куриерската тарифа на Speedy
  Ще ви информираме допълнително за стойността при потвърждение на поръчката.
 • Вземане от обект на Домашница – безплатноПри изпращане на продукти за страната и чужбина посредством услугите на куриерска фирма ‘Speedy’, ‘Домашница’ не носи отговорност за увредени, забавени и загубени пратки!
 • Домашница си запазва правото да променя цените на на продуктите в деня на доставка
 • Отстъпки за лоялни клиенти не се калкулират на намалени продукти

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Можете да платите, закупените от Вас продукти по следните начини:

 • наложен платеж: в брой или карта на куриера или служителя на нашата фирма при получаване на стоката

Клиент, който е потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите, се задължава да заплаща продажната цена на закупената от него стока, както и пощенските или транспортните разходи, невключени в тази цена, свързани с нейната доставка, в срок не по-късно от 3 работни дни от изтичане на срока по чл. 14, ал. 4. от ЗЗП.

ОТКАЗ НА ДОСТАВЕНА СТОКА И РЕКЛАМАЦИЯ:

Потребителят може да откаже поръчани и доставени продукти , ако продуктите не са използвани, не са увредени и е налична опаковката им и е запазен търговския вид с всички етикети, стикери и други, в следните случаи:

 • видимо несъответствие на доставения продукт с поръчания, което може да се установи с обикновен преглед на продукта;
 • стоката е претърпяла дефект по време на транспортирането;
 • цената при доставка не отговаря на предварително договорената цена;

Според член 55, ал. 2, точка 4 от ЗЗП правото за отказ не важи за доставка на стоки, които подлежат на бързо разваляне, или има опасност от влошаване на качествените им характеристики. В този смисъл потребителите не могат да се откажат и да върнат хранителни продукти с кратък срок на годност; хранителни продукти, изискващи хладилно съхранение, като и плодове и зеленчуци.

При констатация на дефектен/развален продукт до 24 часа от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов или да възстановим заплатената стойност на стоката. Сумата, платена за доставка не се възстановява.

При проблем с продуктите, поръчани от онлайн магазин “Домашница”, можете да се свържете с нас на Телефон: +359 879 267 414  в рамките на работно време на магазина: пон.-неделя: от 9.30 до 19.30 ч.

ПОЛИТИКАТА НА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЛИЧНИТЕ ДАННИ (GDPR)

Администратор на личните ви данни е  Био Домашница Еоод, с ЕИК 205636157, с адрес: област София (столица), община Столична, с. Владая 1641, ул. Китен No 22, mail: domashnica@abv.bg. Дружеството е собственост на Моника Симеонова Лазарова.

Настоящият документ съдържа информация по отношение начина на обработване на личните данни, типа лични данни, които се събират, целта на използване на събраните лични данни, основанието за обработка, достъпа на трети лица до тези данни, мерките за сигурност, които се предприемат по отношение на събраните лични данни, както и възможностите, с които разполагаш във връзка с използването на предоставените от теб лични данни.

Всички лични данни се събират и обработват в съответствие с действащото в България законодателство в областта на защита на личните данни.

Какви лични данни обработваме?

 1. Какви лични данни обработваме?

1.1. Когато поръчвате продукти в он-лайн магазина: име и имейл, телефон за връзка, възможно е да посочите адрес за доставка. Този адрес, заедно с името ви и телефон за контакт, се предава на куриерската фирма, с която имаме сключен договор, за да се достави поръчката. Обработваме посочените лични данни, които са необходими, за да можем да изпълним услугата, която вие сте поискали от нас, а именно – доставка на продукт/и от он-лайн магазина.

 1. Предаване на лични данни на трети страни:

Ние не предоставяме лични данни на трети страни, освен в изрично изброени случаи!

Можем да предоставим достъп до някои лични данни за целите на съхраняване или организиране на нашата работа, или за финансово счетоводни цели на обработващи лични данни, с когото имаме сключени договори и сме предвидили изрични клаузи за неприкосновеност на личните данни, до които обработващият може да получи достъп в хода на работата си. В повечето случаи информацията, до която имат достъп обработващите, не им е достатъчна, за да ви идентифицират.

За да получите продукт, който сте поръчали през нашия магазин, вашите име, телефон за връзка и адрес на доставка предаваме, заедно с поръчания продукт на куриерска фирма, с която имаме предварително сключен договор. Те имат собствена политика за защита на личните данни.

 1. Процедури по осигуряване на сигурността

В съответствие с приложимите нормативни актове за защита на личните данни, ние спазваме задължителните процедури, за да предотвратим неупълномощен достъп до и неправилното използване на лични данни.

Ние използваме съответните бизнес системи и процедури, за да защитаваме и осигурим безопасността на личните данни, които ни предоставяте. Ние също така използваме процедури по осигуряване сигурността и технически и физически забрани за достъп и употреба на лични данни на нашите сървъри. Само оторизиран персонал има достъп до лични данни, за целите на тяхната работа, свързана с предоставяне на услуга на съответния клиент/потребител.

Ние съхраняваме вашата лична информация толкова дълго, колкото е необходимо да се гарантира получаването на услугата и съгласно изискването на действащото българско законодателство.

За финансово –счетоводни цели, срокът за съхранение е 10 години.

Данните, които обработваме въз основа вашето съгласие, ако няма друго основание за обработката, унищожаваме веднага, след като сте оттеглили своето съгласие.

 1. Вашите права по отношение на личните ви данни

Имате права, съгласно приложимото законодателство по отношение на данните, които обработваме, а именно:

 1. Имате право да изисквате достъп и да получите информация по отношение личните данни, които се съхраняват за вас, както и информация, отнасяща се до целите на обработването, категориите лични данни, получателите, пред които е възможно да бъдат разкрити личните ви данни и друго;
 2. Имате право по всяко време да поискате коригиране на неточни данни, свързани с вас, както и допълване на непълните данни, ако това е целесъобразно и/или необходимо с оглед целта, с която данните се обработват;
 3. По всяко време можете да оттеглите съгласието си за използване на личните ви данни, което сте ни предоставили в предходен момент, ако съгласието ви е единственото основание за тяхната обработка. В някои случаи, оттеглянето на съгласието за използването или обработването на личните ви данни може да доведе до невъзможност да се възползвате от определени продукти или услуги, предоставяни от нас;
 4. Ако прецените, че не желаете да обработваме личните ви данни, имате право по всяко време да поискате личните ви данни да бъдат изтрити, ако:

4.1.личните ви данни повече не са необходими за целите, за които са били събирани или обработвани по друг начин;

4.2.в случай че сте оттеглили съгласието си за обработване на личните ви данни и съгласието е единственото основание за обработката им;

4.3.ако личните ви данни се обработват незаконосъобразно;

4.4. в случай, че сте възразили срещу обработването на личните ти данни;

4.5. други случаи, предвидени в законодателството, уреждащо защитата на личните данни;

 1. В редица случаи имате право да поискате вместо изтриване на данните ви, ограничаване на обработката им;
 2. Също така имате право на възражениекато изпратите мейл на domashnica@abv.bg срещу обработването на личните ви данни;
 3. В случай на опасение, че вашите лични данни се обработват неправомерно, можете да се обърнете към националния надзорен орган за защита на данните, който за Република България е: Комисия за защита на личните данни, гр. София, ул. „проф. Цветан Лазаров“ № 2, с електронен адрес: kzld@cpdp.bg и Интернет страница: www.cpdp.bg;

Всички изброени права може да упражните чрез подаване на писмено заявление в свободна форма, включително и чрез мейл, съдържащо най-малко следното:

 1. име, адрес и други данни за идентифициране на съответното физическо лице;
 2. описание на искането;
 3. предпочитана форма за предоставяне на информацията;
 4. дата на подаване на заявлението и адрес за кореспонденция.

Срокът за разглеждане на заявлението е едномесечен, считано от датата на получаване на заявлението.