Масло от чаено дърво-личен опит

Маслото от чаено дърво е чудодейно в приложенията си за красота и здраве! Има силно антисептично действие и е лек при мазна и склонна към акне кожа, лекува пърхут и спомага при раздразнен скалп, повлиява растежа на косата и нейната здравина!
От личен опит споделям, тъй като наскоро се появи проблем със скала ми, въпреки чистата козметика, която използвам. Проблемите често са псигогенни и нямат общо с външни фактори. Чест сърбеж и люспещ се скалп разваляха визита на дългата ми и сплитаща се коса. Потърсих в Интернет информация за естесвтен лек и попаднах на информацията за Етеричното масло от чаено дърво. Приготвих веднага маска от базово масло (аз имах кокосово, но по-добре е бадемово, арганово или шипково), добавих 10 капки от чаеното дърво и нанесох на скалпа с масажни движения и по цялата дължина на косата. Направих също и масаж на лицето със същата маска, след което отсраних с флорална вода.
Оставих маската на косата за цяла нощ, на сутринта измих 3 пъти с шампоан и вече повече от 10 дни няма следа от сърбеж и лющене. Косата намаля сплитането и сега се разресвам изключително бързо!
Добавих няколко капки от маслото и в шампоан за превенция и аромат.
Тъй като Етеричното масло от чаено дърво повлиява добре при инфекции, вируси, действа и успокояващо, всяка вечер добавям няколко капки към вряла вода с морска сол и потапя крака за 10 до 12 мин. Тази процедура повлиява кръвообращението, повишава енергията, успокоява ума и действа благоприятно при грип, простуда, безсъние и още много!
Избрах био етерично масло на Home Spa.
Силата на ароматерапията!
Www.domashnica.com

Сподели с приятели